tirsdag 9. oktober 2012

Reisen og tilvenning nye omgivelser

På tide å få oppdatert bloggen med såvel reisen som hvordan første dag i Dubai forløp.

Avreise fra Stavanger til Frankfurt var allerede kl 06:40 søndag morgen. Noe som medførte at jeg stod opp da naboene var ved å avslutte festen sin og de siste drosjer kjørte de feststemte mennesker hjem . 4 grader i luften men heldigvis opphold. Har få minutters gange til flybussen men ikke spesielt ok å starte ferien med gjennombløt koffert og klær. Men kaldt var det.

Alt var i rute og jeg våknet vel egentlig ikke før jeg var ankommet Frankfurt hvor jeg skulle slå ihjel 5 timer før avreise til Dubai. Frankfurt lufthavn er ganske stor og en bruker faktisk ganske lang tid på å komme seg fra gate til gate når det som nå er snakk om to forskjellige terminaler. Men 5 timer.......Det ble ganske mye av dette:

Ble noen timer her gitt !

Utsikten !!

Satt tett på disse og fikk med meg hvordan de på en imponerende måte klarte å flytte rundt på passasjerer slik at de som ønsket å sitte samme skulle få lov til det. Flyet var smekkflullt

Fyllt til randen ;)
Endelig landet vi i Dubai og da var kl ca 23:00 lokal tid . Dubai er 2 timer foran Norge.

Da gjenstod det bare å komme igjennom passkontrollen, hente baggasje samt finne drosje som kunne ta meg til hotellet. Var utrolig spent på om jeg ville bli "avslørt" med Israel visum stemplet i passet mitt og dermed bli avvist og sent retur . Eller om jeg ville komme igjennom . Det var en vanvittig kø foran passkontrollen og det tokk nærmere 30 nervepirrende minutter før det var min tur. De tar bilder av alle og jeg gjorde bevist et lite nummer ut av at jeg ikke helt skjønte hvor jeg skulle stå mm. Dette for å avlede oppmerksomheten til passkontrolløren fra stemplene i passet til min "uvitenhet". Det gjekk bra . Det sa bang i passet mye fortere enn hos mange andre. Kontrollen er streng........

Så glad var jeg at jeg faktisk kjøpte en flaske hvitvin i taxfreen i Dubai. Apropos.....vent litt !!!!! Back . Skål. Deretter var det å finne drosjene. Heller ikke vanskeligt. Noe kø men jeg fikk en kvinnelig sjafør. Noe jeg var utrolig glad for. Klokken nærmer seg jo midnatt.....

Fant hotellet og fikk et veldig greit rom. Temperaturen var 31 grader da vi landet så det var helt fantastisk å komme til en kjølig og rolig rom . Noen bilder fra rommet som skal være mitt hjem de neste 8 dager :

Liker veldig godt den lilla gjennomgangsfarge som de har på hele hotellet.

Klokken var nok nærmere 02:00 før jeg var ferdig utpakket mm og kom meg i seng. Sov så til kl 09:00 hvor jeg skulle ut å jogge......hahaha. I solsteik og minst 40 varmegrader. Holdt ut i 27 minutter (mest fordi jeg synes det var flovt å komme tilbake til hotellet før) . Deretter bestemte jeg meg for å bruke hotellets gym til tross for at jeg ikke er spesielt glad i innendørs løping. Men det er rett og slett helsefarlig å springe ute i denne varmen. Enkelt å greit. Men det er heller ikke noe å si på hotellets gym:
Bør gå greit å trene her....

En linselus i speilet ;))
Etter"trimturen" hadde jeg bestemt meg for at jeg ville en tur inn til Dubai. Hotellet ligger såpass langt unna at i denne varmen må en bruke buss eller taxi. Jeg bestemte meg for å ta bussen som stopper rett utenfor hotellet . Men så viser det seg at de ikke tar imot cash !!! Du må ha en spesiel billett som du kan bruke på busser og metro. Denne billetten skulle jeg kunne få kjøpt på et kjøpesenter ca 10 min gange fra hotellet. Trasket avsted i varmen og fikk sett hotellet fra utsiden :


Ikke akkurat Hilton men en type hotell som jeg trives i når jeg er "backpacker"
på turen var det slike for ca hver 200 meter..... lurer litt på hva det brukes til ?
Hva brukes denne til mon tro ?
og jeg fant fint et kjøpesenter. Gikk rundt for å finne et sted å få kjøpt denne billletten men nei.....det måtte en kjøpe et annet sted. Så jeg bestemte meg rett og slett for å handle litt mat og drikke og ta tilbake på hotellet. Det er et svømmebasseng (med livredder!) på taket av hotellet. Noen timer med litt avkjøling av avslapping ville sikkert være ok.

Så jeg gikk igjennom dette senter:Jeg som "hater" å shoppe er i et shoppingsenter allerede 1. dag !

Her er jeg på hjemmebane ....
Da ble det en mini fruktavdeling på rommet mitt ;)
Da var det på tide å ta på bikini og komme meg opp på taket. Det er forøvrig en veldig grei utsikt fra taket:

Endel av Dubai Skyline sett fra hotelltaket !

En litt annen retning !
Og så litt poolbilder:
Helt greit dette ;)
Synes fremdeles det er utrolig at mannen får plaske rundt i bassenget mens kona sitter helt tildekket på bassengkanten.
Og hun sittter og holder han med selskap mens han soler seg !
Ble mildt sagt nysgjerrige på dette paret. Så jeg fant en unnskyldning for å komme i prat med de. Vet ikke helt hva jeg hadde ventet meg men det viste seg at det var et ung par fra Saudi Arabien som var på ferie. De gikk ned på rommet men etter 5 minutter kom Seham (som kvinnen heter) opp og spurgte om jeg ville bli med ned og ta en kopp kaffe sammen med de. Til tross for at dette var veldig fremmed for meg takket jeg ja og ble med ned. Da tokk Seham omgående av seg burkaen og frem kom der en flott dame på 22 år. Faisal som mannen heter er 25 år. De har et barn på 4 måneder som moren passer. Seham går på universitetet og studerer engelsk. Faisal er brannmann. Vi fikk oss noen timers god prat om alt fra himmel til jord. Spesielt jeg var nok veldig opptatt av hva som var tillat og ikke tillatt innen Islam. Det ble prat om FB, bikinier, reiser, Israel, Palistina og eller alt mellom himmel og jord. Etter et par timer hadde jeg fått et veldig godt inntrykk av de . Og make til hyggelige mennesker skal en lete lenge etter.  Tenk at et såpass ungt par har lyst å invitere en dame på min alder på kaffe !!!! Heldiggrisen jeg. Og jeg er helt sikker på at jeg får mer med de å gjøre under mitt opphold. De har leid bil og har allerede invitert meg på mange turer. Vi får se.

I morgen har jeg tenkt å ta hotellets shuttle bus til Jumeriah Beach. Det blir spennende det også.

Så med et lite stemingsbilde fra poolen idag så tar jeg kveld


Bye bye fra Dubai


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar